• DELTAGARES ORD

  "Jag har lärt mig att konstatera i stället för värdera. Jag vet nu att jag vill sluta anpassa mig så mycket, ta mer hänsyn till vad som känns rätt för mig inte utifrån vad anda tycker. Vill lägga energi på för mig rätt saker

  Har tidigare nonchalerat tid för återhämtning nu känner jag att det behövs och att det gör nytta."

  Mats Kjellson deltagare online höst 2020

   

  "Jag har förstått att ta pauser och återhämta mig är något jag verkligen behöver. Jag insett att jag gillar att vara med mig själv jag har ett behov av det, det trodde jag aldrig. Min kropp mår bättre – jag lyssnar på den Jag känner var stressen sätter sig. Jag har mycket mer kontakt med kroppen. Hittar tillbaka mer till det jag vill göra.

  Gör ex yoga mer lustfyllt. Jag känner mig i ett bättre läge. Ser mer lättsamt på saker."

  Sandra deltagare höst 2020

   

  "Jag känner en ökad medvetenhet och reflekterar mycket mer.

  Hittat en annan acceptans till att inte orka det jag vill orka.

  Jag tillåter mig att känna alla känslor vilket är en jättestor skillnad från innan.

  Bryter lättare negativa tankebanor, stannar upp mer, ger mig mer tid för återhämtning.

  Insikter kommer efter hand hela tiden

  Mer och mer faller på plats"

  Deltagare online höst 2020

   

  ”Så tacksam över att jag hittade Rehabprogrammet och att jag vågade ta steget att anmäla mig. Jag lär mig såååå mycket varje tillfälle”

  Petra deltagare sommar/höst 2020

   

  ”Att vara med som deltagare i rehabprogrammet online har gett mig en plats, ett sammanhang där det är okej att bara vara jag. Att få vara tillsammans i ett digitalt rum tillsammans med andra människor med liknande erfarenheter Av stressrelaterad ohälsa gör att jag känner mig mindre ensam. Jag var inte i ett skick som möjliggjorde att jag kunde ta mig till en fysisk plats och det var därför smidigt att programmet är online. Rebecca och Josefin delar med sig av verktyg och nya sätt att se på saker och ting. De har gett mig ett annat perspektiv än vad vården har kunnat erbjuda. Nu fortsätter min resa mot att bygga en stabilare grund att stå på. Det är en process.”

  Jenny deltagare sommar/höst 2020

   

  "Rehabprogrammet är det bästa jag har hoppat på, först när jag fått kontakt med er så känns det som det kommer att gå åt rätt håll. Har testat en del att prata med sedan utmattningen kom, men nu känns det helt rätt. Ni är helt fantastiska och änglar av bästa sort. Jag är tacksam att få hjälp av ER just nu, tack för att ni finns, för att ni gör det ni gör, att ni är med på den resan man gör just nu"

  Karin deltagare sommar/höst 2020

   

  "Stod utanför Systerknuten och visste inte vad som väntade. Efter 6 veckors sjukskrivning var jag sårbar, orolig och rädd. Möttes av två varma, förnuftiga kvinnor med både egen erfarenhet och kompetens. En liten grupp möjliggör delaktighet och ärlighet. Övningar för återhämtning, både fysiska och intellektuella.
  Är tacksam och på väg tillbaka."

  Åsa Granbom deltagare 2019-2020

   

  "I början av Rehabprogrammet kände jag mig tung, jag visste inte om jag ens skull kunna vara med. Men varje tillfälle vi sågs i programmet kändes som ett space i vardagen dit jag kunde ta mig för att andas. Idag känner jag mer lätthet och ser en styrka i det som har hänt. Jag är mer medveten om mina tankar och har hittat en inre styrka. Jag har inte ont i kroppen varje dag längre som jag hade förut. Jag vågar känna av min kropp och lyssnar in mycket mer idag och vilar nu i förebyggande syfte. Jag är inte lika dränerad varje kväll och behöver inte längre lika mycket vila dagtid. Idag arbetar jag 25%."

  Deltagare vår 2020

   

  "När jag kom till Rehabprogrammet första gången kändes det dystert, tomt och uppgivet. Efter att ha gått igenom programmet känner jag mig mer närvarande – mer här och nu, mer omtänksam, mer tolerant och mer okej. Jag ger mig tid till mig själv och är inte alltid tillgänglig, jag har släppt skulden jag kände tidigare. Jag har gått från kontroll till trygghet och känner mig som en helt annan människa. Jag jobbar numera 50%."

  Deltagare vår 2020